Thursday, August 20, 2009

Challenge #1 Winner!!!!

Καταρχήν θα ήθελα πολύ να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας και στήριξη σε αυτό το πρώτο scrapbooking site για εμάς τις Ελληνίδες. Όλες οι συμμετοχές ήταν υπέροχες και είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως με λίγη μόνο ώθηση μπορείτε όλες σας να κάνετε τέλεια scrapbooking layouts!!! Αρκούσε μόνο η αρχή!!
Δυστυχώς όμως η νικήτρια μπορεί να είναι μόνο μία και αυτή είναι...........

η
Ευδοκία Παπαδούλου!!!!!!

Η σελίδα της Time for fun, ήταν από τις πιο δημιουργικές προσεγγίσεις στην έννοια του πλέγματος!! Το πλέγμα της ήταν μία μίξη φωτογραφιών, χαρτιών και διακοσμητικών, τέλεια αρμονία χρωμάτων, αστείο doodling (σχέδια με μαρκαδοράκι) και η τέλεια πινελιά ήταν το στρογγύλεμα όλων των χαρτιών της, κάτι που το έκανε πιο "απαλό" στο μάτι και γλυκούλι!!!
Συγχαρητήρια Ευδοκία, περιμένω να μου στείλεις την διεύθυνσή σου για να πάρεις το δωράκι σου!!!Επίσης θα πρέπει να αναφέρω τιμητικά τις σελίδες....
Της
Ειρήνης Λιόλια, της οποίας η ιδέα να χρησιμοποιήσει ημερολόγιο για πλέγμα ήταν τρομερά δημιουργική.
Και της
Φλώρας Πουλοπούλου, της οποίας η σελίδα αν και δεν ήταν τελείως τελείως καθαρό scrapbooking η σελίδα της βρέθηκε για 5 μέρες και στα δύο top ten του twopeas το οποίο είναι πραγματικά αξιοζήλευτο κατόρθωμα, και είναι μια σελίδα που θα κέρδιζε σίγουρα προκλήσεις του εξωτερικού!!!!

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις υπέροχες δημιουργίες σας της πρώτης πρόκλησης...

Και περιμένω τώρα που γυρίσατε οι πιο πολλές από διακοπές να πάρετε μέρος και στην δεύτερη πρόκληση και να εμπνευστείτε από το tutorial για περισσότερες σελίδες!!!

Saturday, August 15, 2009

#2 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Είσαστε έτοιμοι για το δεύτερο tutorial και την δεύτερη πρόκληση??
Η δεύτερη πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο).
Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #2 για να ληφθεί υπόψιν στον διαγωνισμό.

Όπως και η πρώτη πρόκληση, αυτό το tutorial θα είναι και πάλι για εσάς μια βοήθεια ώστε να ξεκινήσετε να κάνετε περισσότερες σελίδες (layouts) σιγά σιγά και να αποκτήσετε το δικό σας στυλ στις δημιουργίες σας. Με αυτό το tutorial θα μάθετε πως να "αντιγράφετε" (scraplift) σελίδες άλλων που θαυμάζετε.

Τι είναι το scraplift???
Είναι η διαδικασία του να βλέπεις κάποια σελίδα που σου αρέσει από κάποιον άλλο καλλιτέχνη, είτε στο blog του, είτε σε κάποιο περιοδικό, είτε σε κάποια γκαλερί φωτογραφιών και να αντιγράφεις κάποιο κομμάτι της κάνοντας έτσι μία δική σου σελίδα. Το να κάνει κάποιος scraplift μια δική σου σελίδα είναι τιμή για εσένα γιατί σημαίνει ότι εκτιμά και του αρέσει η δουλειά σου.
Τι μπορείς να αντιγράψεις, ή καλύτερα θα έλεγα μπορείς να εμπνευστείς, από μια σελίδα κάνοντας την με το δικό σου στύλ??

Μπορεί να εμπνευστείς και να χρησιμοποιήσεις:
- Toν χρωματικό συνδιασμό της
- Το γενικό design της, σκίτσο.
- Κάποια λεπτομέρεια που σας τράβηξε το μάτι. πχ. ένα συγκεκριμμένο λουλούδι, ή κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση των υλικών, ή κάποια τεχνική.
- Ακόμα και μία ακριβή αντιγραφή με άλλα υλικά ή χρώματα.
- Οτιδήποτε είναι αυτό που σας έκανε να πείτε ότι αυτή είναι μια ωραία σελίδα και θα ήθελα να είχα κάνει και εγώ κάτι τέτοιο!!

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς άντιγραφή, ίσα ίσα επιβάλλεται να βάζετε στις σελίδες σας το προσωπικό σας στυλ γιατί είναι δική σας τέχνη και φτιάχνετε σελίδες για εσάς καί μόνο!! Μπορεί να είναι απλά ένα μικρό στοιχείο που σας ενέπνευσε να κάνετε κάτι δικό σας!! ΚΑΙ φυσικά ποτέ δεν είναι ίδια η μία σελίδα με την άλλη γιατί είναι πάντα διαφορετικές οι φωτογραφίες και τα υλικά.
Παραδείγματα:
Αυτή είναι μία σελίδα που δημιούργησε αρχικά η Layle Koncar
Αυτή είναι η σελίδα που δημιούργησε η Helena Virpi κάνοντας scraplift στην σελίδα της Layle Koncar. Όπως βλέπετε βασίστηκε στο design της σελίδας, αντιγράφοντας την λεπτομέρεια με τα λουλούδια.
Έπειτα υπάρχει και το δικό μου scraplift το οποίο το έκανα βασιμένο στην σελίδα της Helena Virpi. Κράτησα κι εγώ το στοιχείο των λουλουδιών, αλλάζοντας το σχήμα του κύκλου και τα χρώματα.
Όπως βλέπετε όλες οι σελίδες είναι διαφορετικές και έχουν κάτι από το στυλ του καθένα και ας μοιράζονται κάποια ίδια στοιχεία.

Πως μπορείτε να κάνετε scraplift το design, σκίτσο κάποιας σελίδας?
Απομονόνωντας τις βασικές γραμμές του σχεδίου του και κάθε χρώμα. Θα σας διευκολύνει αρκετά αρχικά να δουλεύετε με σκίτσα καθότι είναι ένας πολύ καλός πρώτος οδηγός για να ξεκινήσετε. Δείτε τι εννοώ απομόνωση των βασικών γραμμών στα παρακάτω σκίτσα βασισμένα στις σελίδες μου.
Παράδειγμα απομόνωσης σκίτσου:
Και...

Ποιά είναι λοιπόν η πρόκλησή σας? Να κάνετε scraplift μιας δικής μου σελίδας!! Μπείτε λοιπόν στο blog μου ή στην γκαλερί στο site μας και κάνετε scraplift σε όποια και όσες σελίδες σας αρέσουν από τις δικές μου (ελπίζω να υπάρχει κάποια για όλες σας!!). Θέλω να δω πως εμπνευσμένοι από κάπου μπορείτε να κάνετε σελίδες δικές σας με τον προσωπικό σας τόνο, και θα δείτε ότι ακόμα και αν επιλέξετέ την ίδια σελίδα θα έχετε όλες μία διαφορετική δημιουργία!!! Απαραίτητο είναι να γράψετε στην περιγραφή σας το όνομα της σελίδας από την οποία εμπνευστήκατε για να καταλάβουμε το scraplift σας!!

Το scraplift θα σας βοηθήσει αρχικά ώστε να ξεπεράσετε τον φόβο του "από που να αρχίσω" για να φτιάξω μία σελίδα, layout, και να αρχίσετε από μόνες σας να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και τις δημιουργίες σας και να κάνετε έτσι πιο πολλές!! Στα επόμενα tutorials θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ξεκίνησα με το grid και το scraplift για να έχετε ένα βασικό σημείο εκκίνησης όσες από κάνετε τα πρώτα βήματα στο scrapbooking!!