Wednesday, December 2, 2009

#5 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Eίσαστε έτοιμοι για το πέμπτο tutorial και την πέμπτη πρόκληση?? Η πέμπτη πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο).Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #5 για να ληφθεί υπόψη στον διαγωνισμό.


Το σημερινό μάθημα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε δικά σας χαρτιά με σχέδια για να τα χρησιμοποιήσετε στις σελίδες σας και να ταιριάζουν πάντα με το θέμα σας!


Τεχνική με σφραγίδες και μελάνια:

Σφραγίζουμε με μαύρο μελάνι το σχέδιο τις αρεσκείας μας σε λευκό χαρτί, επαναλαμβανόμενα, γεμίζοντας την σελίδα μας.
Πιέζουμε το κουτί του έγχρωμου μελανιού μας (κλειστό) ώστε να ακουμπήσει το μαξιλαράκι του στο καπάκι αφήνοντας έτσι εκεί χρώμα. Βουτάμε το πινέλο μας σε λίγο νερό, παίρνουμε λίγο από το μελάνι και χρωματίζουμε τα πάνω από την σφραγίδα μας, όπου θέλουμε να τονίσουμε.

Τεχνική με gesso και ακρυλικά χρώματα:

Το gesso είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι για την προετοιμασία των καμβάδων τους, όπου δημιουργεί μία βάση για να ρέουν τα χρώματα πιο εύκολα και να μην αποροφούνται αμέσως από τον καμβά αφήνοντας περιθώρειο στον καλλιτέχνη να κάνει αλλαγές.

Περνάμε μια λεπτή στρώση Gesso πάνω σε χαρτί ακουαρέλας. Πριν στεγνώσει κάνουμε πάνω του διάφορα ανάγλυφα σχέδια είτε με στένσιλ, είτε ακουμπώντας καπάκια από μπουκάλια, κάνοντας γραμμές με ένα μολύβι ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε. (Προς το παρόν δεν θα φαίνονται γιατί είναι όλα λευκά!!)

Παίρνουμε ένα μωρομάντηλο, βάζουμε ελάχιστη ακρυλική μπογιά στην άκρη του και αρχίζουμε και τρίβουμε το στεγνωμένο χαρτί με το Gesso χρωματίζοντάς το με κυκλικές κινήσεις για να είναι το χρώμα ομοιόμορφο. Άν θέλουμε το χρώμα πιο απαλά περνάμε από πάνω με μία καθαρή πλευρά του μωρομάντηλου, αν το θέλουμε πιο έντονο βάζουμε παραπάνω χρώμα! Χρωματίζουμε με όσα χρώματα θέλουμε.

Με αυτούς τους σύο τρόπους μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδιασμούς και να δημιουργήσετε τα δικά σας χαρτιά με οικονομικό τρόπο.

Η πρόκλησή σας λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον μία από αυτές τις τεχνικές και να κάνετε μία σελίδα χρησιμοποιώντας το χειροποίητο χαρτί σας.

Περιμένω με αγωνία τις δημιουργίες σας!! Θυμηθείτε έχετε μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου!!!!

1 comment:

  1. Elina it will be fun to try this again...I will give it a shot after chritmas, by then I will have more time and more new photos....

    ReplyDelete