Wednesday, February 2, 2011

#14 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Eίσαστε έτοιμοι για το 14ο tutorial και την 14η πρόκληση??
Η 14η πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/.
Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο). Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #14 για να ληφθεί υπόψη στον διαγωνισμό.




Αυτόν τον μήνα Guest designer για εμάς είναι η Kaori Fujimoto.

Λίγα λόγια για την Kaori...
Μένω στην Ιαπωνία με τον άντρα μου και τα τρία παιδιά μας. Ασχολούμαι με το scrapbooking τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ελληνικό challenge site και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!
Το μπλογκ μου είναι http://scrapgarden-kao.blogspot.com/

Το μάθημα είναι για μία τεχνική κατασκευής χειροποίητων λουλουδιών που μετά μπορείτε να τοποθετήσετε στις σελίδες σας και σε άλλες κατασκευές.

Ξεκινάμε λοιπόν προετοιμάζοντας το βασικό μας χαρτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο χρωματιστό χαρτί (patterned paper) ή να φτιάξετε κάποιο μόνες σας με ακρυλικές μπογιές, σπρέι και σφραγίδες

Κόβετε το σχήμα ενός λουλουδιού όπως στην φωτογραφία, με 5 πέταλα, προσπαθείστε να είναι περίπου ισα σε μέγεθος. Δεν χρειάζεται να έχετε κοπτικό μηχάνημα, απλά σχεδιάστε με το χέρι το λουλούδι και κόψτε το. Κάντε έτσι 3 λουλούδια Στο πρώτο λουλούδι που κόψατε, κάντε μία τρύπα στο κέντρο Στο δεύτερο λουλούδι κόψτε ένα μόνο πέταλο και διπλώστε το υπόλοιπο κολλώντας δυο πέταλα μαζί, καταλήγοντας σε ένα λουλούδι με 3 πέταλα. Στο τρίτο λουλούδι που έχετε κόψει, κόψτε 2 πέταλα και διπλώστε το υπόλοιπο κολλώντας δύο πέταλα μαζί, καταλήγοντας σε ένα λουλούδι με 2 πέταλα. Το άλλο κομμάτι του λουλουδιού με τα 2 πέταλα διπλώστε το και αυτό ώστε να γίνει ένα πολύ μικρό λουλούδι σχεδόν ενός φύλλου. Τσακίστε την άκρη των πετάλων με την βοήθεια ενός μολυβιού ή ενός πινέλο, δίνοντας έτσι μία φόρμα σε κάθε κομμάτι του λουλουδιού. Κόψτε τον πάτο του λουλουδιού των τριών πετάλων και κολλήστε στο εσωτερικό του το λουλούδι των δύο πετάλων και στην συνέχεια κολλήστε και το λουλούδι με το ένα μόνο πέταλο. Κρατήστε το λουλούδι με τα 5 πέταλα στο χέρι σας και βάλτε από πάνω του ένα κομμάτι τούλι ή δαντέλα και έπειτα κολλήστε από πάνω τα υπόλοιπα λουλούδια. Κόψτε από το ίδιο χαρτί που φτιάξατε το λουλούδι το σχήμα ενός φύλλου και μελανώστε τις άκρες του. Εγώ εδώ έχω χρησιμοποιήσει Distress inks της Rangerμε το ειδικό applicater για να φτιάξω το χαρτί μου αλλά εσείς μπορείτε να το φτιαξετε με όποια τεχνική θέλετε. Το κολλάτε πίσω από το λουλούδι και το χειροποίητο διακοσμητικό σας είναι έτοιμα. Αυτή είναι η σελίδα που έχω φτιάξει εγώ για την κορούλα μουΚαι η χειροποίητη λεπτομέρεια από κοντά..Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τι έχετε λοιπόν να ετοιμάσετε εσείς?? Μία σύνθεση (layout) χρησιμοποιώντας αυτό το χειροποίητο λουλούδι όπως εσείς επιθυμείτε και θέλω να δω δημιουργικότητα και παιχνίδι!!
Θυμηθείτε έχετε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στο http://www.scrapgreece.ning.com/ για την πιθανότητα να κερδίσετε ένα από τα δύο μηνιαία δωράκια!!

4 comments:

  1. OMG!!!! I am a huge fun of Kaori! I follow her blog for a while now and her work is amazing!!! I am so excited to have her as a GDT in a greek challenge blog!!! Great flower by the way and thanks for the tutorial!

    ReplyDelete
  2. wow! thank you for the tutorial!!

    ReplyDelete
  3. καλημερα θα ηθελα να ρωτησω κατι γινετε να εκτυπωθει κειμενο πανω σε αυτα τα χαρτια?

    ReplyDelete
  4. Здоровье → Как правильно выбрать детский велосипед?
    Как правильно выбрать детский велик?
    Велосипед для ребенка – это не просто средство передвижения, а целая жизнь.
    Он позволяет ребенку развиваться, быть активным и самостоятельным.
    Но, как и любая другая техника, велосипед имеет свои особенности и технические характеристики, которые нужно обязательно учитывать при его выборе.
    И, прежде всего, необходимо определиться с типом велосипеда: для детей от года до 3 лет, от 3 до 5 лет и от 5 до 10 лет.

    Источник 1
    Источник 2
    Источник 3
    Источник 4
    Источник 5

    Здоровье → Чем опасны лекарства, которые мы принимаем?
    Каждый человек, который хотя бы раз в жизни принимал таблетки, знает, что они могут быть опасными — у них есть побочные эффекты.
    Но иногда мы даже не подозреваем, насколько часто они возникают.
    И не потому, что это врачебная тайна, а потому, что большинство из нас привыкло списывать все на стрессы и «неправильное питание».
    А ведь многие лекарства могут дать осложнения даже тогда, когда человек абсолютно здоров и просто принимает их для профилактики

    Мужское здоровье ― это не только крепкий иммунитет, но и полноценная сексуальная активность.
    Она напрямую зависит от здоровья мочеполовой системы.
    Поэтому, чтобы в любых условиях чувствовать себя «на все 100», необходимо уделять внимание профилактике заболеваний, которые могут возникнуть в этой области.
    Чтобы не допустить развития заболеваний мочеполовой системы, в первую

    ReplyDelete