Friday, July 1, 2011

#19 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Eίσαστε έτοιμοι για το 19ο tutorial και την 19η πρόκληση?? Η 19η πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο). Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #19 για να ληφθεί υπόψη στον διαγωνισμό.

Αυτόν τον μήνα 2 τυχερές θα κερδίσουν από ένα kit Splash, μία ευγενική χορηγία του online καταστήματος enjoy scrapping. Το enjoy scrapping έχει ότι θελήσετε για το σουπερ χόμπυ μας! Από χαρτιά μέχρι mists και σφραγίδες, πάντα με την καλύτερη ποιότητα και άμεσο service από την Λένα μας! Αναναιώνεται συνεχώς με καινούρια πραγματάκια και να έχετε το νου σας για τα κιτ που διαθέτουν που μπορούν να σας βοηθήσουν στην έμπνευσή σας και την τσέπη σας!

Αυτόν τον μήνα έχουμε καλεσμένη μας, την γνωστή σε όλους Ελληνίδα..... Βίκυ Βαρβαδούκα!!!
Γεια σας αγαπημένες φίλες του scrapbooking! Λέγομαι Βίκυ Βαρβαδούκα, είμαι 32 χρονών και εργαζόμενη (full time) μαμά 2 μικρών κοριτσιών 2 & 3,5 χρονών! Άρχισα να ασχολούμαι με αυτό το υπέροχο και δημιουργικό χόμπι όταν έφτιαξα το ευχολόγιο για την βάφτιση της κόρης μου, το Σεπτέμβρη του 2008! Συνθέσεις όμως ξεκίνησα να φτιάχνω από τα τέλη του 2010 και από τότε δεν έχω σταματήσει (ούτε πρόκειται, χαχα)! Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διατηρούμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας και για μένα είναι ένα μικρό καταφύγιο από την τρέλα της καθημερινότητας! Αυτή τη στιγμή ανήκω σε 3 δημιουργικές ομάδες “The Scrappiest”, “Bird Is The Word” και του Ελληνικού on line καταστήματος “Enjoy Scrapping”και 5 συνθέσεις μου, έχουν εκδοθεί σε on line περιοδικό. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούριες τεχνικές και να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα! Ελπίζω αυτή η τεχνική να σας φανεί χρήσιμη και να σας εμπνεύσει δημιουργικά! Το blog μου είναι: "My Embellished World"
Το καλοκαιράκι έφτασε και πιστεύω πως όλοι έχουμε διάθεση να αποθανατίσουμε χαρούμενες στιγμές στην παραλία!!! Η συγκεκριμένη βρίσκεται στη Σάμο!!!

Γενικά μου αρέσουν οι σελίδες που έχουν τρισδιάστατη όψη κι έτσι σκέφτηκα να σας δείξω, πώς να κάνετε τα στρογγυλά μέρη της σύνθεσής σας να ξεχωρίζουν!

Δεν έχει σημασία το μέγεθος του κύκλου! Αρκεί να καλύπτει τις ανάγκες της σύνθεσής σας! Στην προκειμένη περίπτωση, έκοψα δύο κύκλους με διάμετρο 7,5εκ. και ένα λίγο μικρότερο 7εκ.

Κόβετε 2 μικρές λωρίδες χαρτιού (οι δικές μου είναι 20 επι 2,5 εκ.). Αν έχετε κάποιο κόφτη, κόβετε την μία πλευρά της κάθε λωρίδας. Σημείωση…όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος σας, τόσο περισσότερες λωρίδες θα χρειαστείτε!
Αν θέλετε να έχει την όψη υφάσματος, ψεκάζετε ελαφρά με ΛΙΓΟ νερό και τσαλακώνετε το χαρτί με προσοχή!

Αφού στεγνώσει (για πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε το πιστόλι θερμού αέρα), φτιάχνουμε μικρές ακανόνιστες πιέτες με τα χέρια μας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελάνι ή ακρυλική μπογιά (όπως εγώ) και να μελανώσετε/βάψετε τις άκρες για παλαιωμένο ύφος!
Στο μεταξύ, όσες έχετε ραπτομηχανή, μπορείτε να ράψετε στο περίγραμμα του κύκλου σας! Επειδή είναι κάτι απλό, μπορείτε να το ράψετε και στο χέρι
ή να χρησιμοποιήσετε το εφέ του ψεύτικου ραψίματος! Πολύ απλά, κάνετε με μια πινέζα τρυπούλες με μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις ενώνετε με ένα μαρκαδόρο!
Ήρθε η ώρα να κολλήσουμε τις πιέτες μας! Κόβουμε τις λωρίδες χαρτιού σε ακόμα μικρότερα κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να στρίβουν καθώς τις κολλάμε! Εγώ χρησιμοποιώ κόλα σε ρολό αλλά μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:

Εγώ χρησιμοποίησα τον κύκλο μου για να γράψω την ιστορία της φωτογραφίας αλλά εσείς μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο ως βάση για την φωτογραφία σας, ‘η να κολλήσετε επάνω λουλούδια και διακοσμητικά ή ακόμα και να τον κάνετε Ρολόι σε κάποια vintage σύνθεση!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησα θα τα βρείτε στο “Enjoy Scrapping” που είναι και ο χορηγός μας αυτόν τον μήνα!
Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε! Ελπίζω να το δοκιμάσετε! Θα λατρέψετε το τελικό αποτέλεσμα! Καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες!!!

Τι έχετε να κάνετε λοιπόν?? Να ετοιμάσετε μία σελίδα βάζοντας κάπου το δικό σας journaling tag όπως αυτό που έφτιαξε η Βίκυ!!


Θυμηθείτε έχετε μέχρι τις 31 Ιουλίου για να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στο http://www.scrapgreece.ning.com/ για την πιθανότητα να κερδίσετε ένα από τα δύο μηνιαία δωράκια που μας προσφέρει το online κατάστημα Enjoy Scrapping !

9 comments:

  1. Brilliant tutorial Vicky ... will definitely give this one a try!!

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Γκουρού μας!!!! Να είσαι καλά!Θα χαρώ πολύ!

    ReplyDelete
  3. τελειο Βικάκι!!!!! θα το φτιάξουμε μαζί!!!!! ;)

    ReplyDelete
  4. Vicky congratulations!!
    WOW fabulous layout so bright and happy!!!!!
    love the tutorial!!!!

    ReplyDelete
  5. Vickie thanks for an interesting tutorial.....love your L.O.it is bright and happy...and there is no sea more sparkling than that of Samos!!

    ReplyDelete
  6. Βίκυ ειναι τέλειο!!!συγχαρητήρια και σε ευχαρισούμε για τις οδηγίες!

    ReplyDelete
  7. Gorgeous layout, Vicky and awesome tutorial! Thank you so much for sharing!

    ReplyDelete
  8. Είναι πολύ όμορφο!!! Καλή δουλειά, ωραία χρώματα, οι συνδιασμοί σου καταπληκτικοί και οι οδηγίες σου supper!!!!

    ReplyDelete
  9. ευχαριστουμε για το μαθημα
    η σελιδα σου ειναι υπεροχη

    ReplyDelete