Monday, April 4, 2011

#16 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Eίσαστε έτοιμοι για το 16ο tutorial και την 16η πρόκληση??


Η 16η πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο). Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #16 για να ληφθεί υπόψη στον διαγωνισμό.


Αυτόν τον μήνα έχουμε καλεσμένη μας την Lorrie McCullers.


Λίγα λόγια για την Lorrie... Ονομάζομαι Lorrie McCullers και είμαι ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ την αγάπη μου για το scrapbooking με εσάς! Είμαι παντρεμένη με τον καλύτερο σύζυγο του κόσμου που με στηρίζει και ενθαρρύνει το πάθος μου για τις χειροτεχνίες. Μένουμε σε μία μικρή πόλη στην Τζώρτζια στην Αμερική. Μπορεί να μην έχουμε παιδάκια αλλά έχουμε 2 υπέροχες γατούλες την Kitty και την Minnie! Εκτός από το scrapbooking, λατρεύω τ αταξίδια και διαβάζω φανατικά (διαβάζω τουλάχιστον 250 βιβλία τον χρόνο!). Ξεκίνησα το scrapbooking περίποτυ πριν 11 χρόνια. Έχω διδάξει τάξεις scrapbooking για ενήλικες και για παιδιά σε καταστήματα. Είμαι μέλος της δημιουργικής ομάδας Better Living Through Scrapbooking και έργα μου έχουν εκδοθεί στο περιοδικό “Stamping, Stationery, and Scrapbooking” στην Αμερική.


Δείτε το μπλογκ μου http://lorriemccullers.blogspot.com/ για περισσότερες δημιουργίες και μαθήματα!



Το σημερινό μάθημα είναι άλλη μία τεχνική για να φτιάχνουμε χειροποίητα λουλούδια για τις σελίδες μας και όχι μόνο.


Ξεκινάμε κόβοντας 9 ίδιους κύκλους από χρωματιστό χαρτί, κατά προτίμηση διπλής όψης.


Κρατάμε έναν κύκλο στην άκρη και διπλώνουμε τους 8 κύκλους στην μέση. Ξαναδιπλώνετε στην μέση. Αυτές οι τσακίσεις που κάνουμε τώρα θα μας χρησιμεύσουν για το επόμενο στάδιο.


Ξεδιπλώστε τον κύκλο για να βλέπετε τις τσακίσεις. Ξεκινώντας από την κάτω γωνία τσακίστε προς τα δεξιά τον κύκλο προς το κέντρο για να δημιουργήσετε μία διαγώνιο, όπως στην φωτογραφία. Κάνετε το ίδιο και από αριστερά προς τα δεξιά.


Όπως βλέπετε στην φωτογραφία τώρα θα έχετε ένα μικρό κομματάκι του κύκλου που ξεπερνά την κεντρική τσάκιση του κύκλου (δείτε το βελάκι). Αυτό το κομματάκι το διπλώνετε προς τα έξω αυτήν τη φορά. Κάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Μετά από αυτό το βήμα πρέπει να έχετε κάτι τέτοιο.. Αυτό είναι ένα πέταλο του λουλουδιού σας. Συνεχίζετε να κάνετε σε σύνολο 8 κύκλους έτσι.

Παίρνετε τον ένατο κύκλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και αρχίζετε να κολλάτε περιμετρικά του τα πέταλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Και το λουλουδι σας είναι έτοιμο!!


Κολλήστε το στην σελίδα σας και είσαστε έτοιμοι!


Λοιπόν....


Τι έχετε λοιπόν να ετοιμάσετε εσείς??


Μία σύνθεση, σελίδα (layout) χρησιμοποιώντας το καινούριο αυτό λουλούδι.


Θυμηθείτε έχετε μέχρι τις 30 Απριλίου για να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στο http://www.scrapgreece.ning.com/ για την πιθανότητα να κερδίσετε ένα από τα δύο μηνιαία δωράκια!!

7 comments:

  1. Thanks for thw tutorial :-)
    I will definately try it, I love flowers!

    ReplyDelete
  2. Soooo beautiful LO!
    I love this flower and I will try again :)

    ReplyDelete
  3. Thank you for the tutorial! beautiful flower!

    ReplyDelete
  4. beautiful flower!seems easy for a beginner like me!will give it a try!

    ReplyDelete
  5. thanks for the tutorial!!!very beautiful flower!!!i will try it!!!

    ReplyDelete
  6. Φανταστικό λουλούδι,ευχαριστούμε για το μάθημα!!!

    ReplyDelete