Tuesday, May 3, 2011

#17 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Eίσαστε έτοιμοι για το 17ο tutorial και την 17η πρόκληση??

Η 17η πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 31 Μαϊου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο). Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #17 για να ληφθεί υπόψη στον διαγωνισμό.


Αυτόν τον μήνα έχουμε καλεσμένη μας την Erin Yamabe Λίγα λόγια για την Erin...
Είναι μητέρα 2 κοριτσιών που είναι και το θέμα των δημιουργιών της. Εκτός από το scrapbooking, της αρέσει να κάνει Yoga, ταξίδια με την οικογένειά της και να βγαίνει έξω με τον σύζυγό της. Ξεκίνησε το scrapbooking μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού περίπου 6 χρόνια πριν. Το πάθος της γι αυτό το χόμπυ της άνοιξε δρόμους και καινούριες ευκαιριές. Είναι σχεδιάστρια, καθηγήτρια και DT Coordinator στην εταιρεία My Little Shoebox,όπου βρίσκει την δουλειά της διασκεδαστική, και με προκλήσεις! Δουλειά της έχει εκδοθεί σε πολλά περιοδικά στην Αμερική και Ιαπωνία, στο QVC της Αγγλίας και στο Scrapbook Memories TV Show.

Θα μας δείξει λοιπόν πως να φτιάχνεις μία σελίδα (layout) με την βοηθεια του γκεσο και είναι μία πρόταση για το πως μπορείς να στήσεις μία σελίδα.
Ξεκινάμε λοιπόν...
Διαλέγετε τα χαρτια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, εδώ η Erin χρησιμοποιεί χαρτιά της εταιρείας My Little Shoebox.

Διαλέγετε το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε σαν φόντο και κόβετε μία λωρίδα διαφορετικού χρώματος χαρτί και 5 die-cuts. Die-cuts ονομάζονται τα χαρτάκια που πωλούνται έτοιμα κομμένα σε σχέδια, αν δεν έχετε μπορείτε να κόψετε δικά σας, θα είναι το ίδιο ως προς την τεχνική.

Ανακατεύετε λίγο γκέσο με σπρέι χρώματος όπως glimmer mist ή maya mist ή colorwash ή ότι έχετε. Εδώ η Erin έβαλε το glimmer chalkboard Firefly.

Αφού κολλήσετε τα die-cuts σε όποιο σημείο της σελίδας θέλετε (την λωρίδα την κρατάμε στην άκρη για επόμενο στάδιο) περνάτε μία ελαφριά στρώση με το γκέσο που χρωματίσατε από πάνω καλύπτοντας ένα κεντικό μέρος της σελίδας μας και αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο και το αφήνετε να στεγνώσει.




Διαλέγετε μία μικρή σφραγίδα και με μελάνι versamark σφραγίζετε γύρω από την σελίδα σας, στο περιθώριο που αφήσατε χωρίς γκέσο.



Σφραγίζετε και πάνω στην λωρίδα που είχατε αφήσει στην άκρη.



Ψεκάζεται από πάνω σε όλη την σελίδα σας και την λωρίδα ένα σπρέι δεύτερου χρώματος. Εδώ η Erin χρησιμοποίησε το glimmer mist marshmellow. Δείτε έτσι την αντίδραση του σπρέι πάνω στις σφραγίδες με το versamark μελάνι.



Κολλήστε με pop dots (μαξιλαράκια κόλλας) την λωρίδα που έχετε φυλάξει στο ένα τρίτο από κάτω της σελίδας σας και πάνω από τα die cuts.



Πάνω από την λωρίδα κολλάτε 3 φωτογραφίες και φτιάχνετε ένα μπανεράκι με σημαιούλες κόβοντας τριγωνάκια και κολλώντας τα το ένα δίπλα από το άλλο κατα προτίμηση σε pop dots για να δώσουν μία διάσταση.



Και η σελίδα σας είναι έτοιμη! Διακοσμήστε με ότι άλλο σας αρέσει, γράψτε τίτλο και λίγα λογάκια και κάντε το σχέδιο δικό σας.



Τι έχετε να κάνετε λοιπόν?? Να ετοιμάσετε μία σελίδα με τις τεχνικές της Erin και οπωσδήποτε 3 φωτογραφίες (αυτό και αν είναι πρόκληση!)



Θυμηθείτε έχετε μέχρι τις 31 Μαίου για να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στο http://www.scrapgreece.ning.com/ για την πιθανότητα να κερδίσετε ένα από τα δύο μηνιαία δωράκια!!

3 comments:

  1. Πολύ καλό,δυσκολεύουν οι προκλήσεις από ότι βλέπω αλλά ταυτόχρονα γίνονται και πιο ενδιαφέρουσες!

    ReplyDelete
  2. τι είναι ακριβώς το gesso και που το βρίσκουμε;;
    Ενδιαφέρον αλλά για αυτά που κάνω εγώ μάλλον ξένο!! Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον όμως τις δημιουργίες σας!! Καλώς σας βρήκα!

    ReplyDelete
  3. Αντι για gesso που δεν εχω, μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κατι αλλο;;;;;;;;

    ReplyDelete