Wednesday, July 15, 2009

#1 GREEK SCRAPBOOKERS CHALLENGE

Γειά σας....



Η πρώτη πρόκληση (challenge) είναι εδώ για εσάς και έχετε περιθώριο μέχρι τις 15 Αυγούστου να αναρτήσετε τις δημιουργίες σας στην γκαλερί σας στο site μας http://scrapgreece.ning.com/. Η πρόκληση αφορά ΜΟΝΟ σελίδες (layouts), σε ότι μέγεθος εσείς επιθυμείτε (30χ30, 20χ20, Α4, ή και άλλο).

Στο όνομα της φωτογραφίας της δημιουργίας σας που θα αναρτήσετε πρέπει απαραιτήτως να βάλετε πριν την ονομασία του έργου σας τον αριθμό #1 για να ληφθεί υπόψιν στον διαγωνισμό.


Ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό τρικ που θα σας εμπνεύσει να κάνετε πάρα πολλές σελίδες (layouts) χρησιμοποιώντας παραλλαγές του.
Ονομάζεται το Πλέγμα (grid). Τι είναι αυτό?? Φανταστείτε πως χωρίζετε μία σελίδα σε ισομερή κομμάτια και έπειτα διακοσμείτε καθένα από αυτά με ένα στοιχείο όπως η φωτογραφίες σας ή κάποιο πολύχρωμο χαρτί, κάποια διακοσμητικά, ή ακόμα και τίποτα!!
Τα κομμάτια μπορεί να είναι τετράγωνα, ορθογώνια ή ακόμα κύκλοι και τρίγωνα. Η σελίδα που θα δημιουργήσετε δεν είναι απαραίτητο να είναι γεμάτη από άκρη σε άκρη, μπορεί να είναι απλά ένα κομμάτι της με το πλέγμα, και το υπόλοιπο κενό ή με ότι διακοσμητικά θελήσετε.



πχ.





Για να σας βοηθήσω πιο πολύ ετοίμασα για εσάς μερικά "εύκολα" παραδείγματα με τις βασικές παραλλαγές του πλέγματος για να σας εμπνεύσω. Χρησιμοποίησα τα ίδια υλικά στίς σελίδες μου (όλα από την American crafts) για να δείτε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερο από ένα σχέδιο με τα ίδια στοιχεία. Θα ανακαλύψετε επίσης ότι το συγκεκριμμένο τρικ του πλέγματος είναι τέλειο για να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια χαρτιών (scraps) που σας έχουν περισσέψει από άλλα project σας!!



Σας παροτρύνω να πειραματιστείτε και να παίξετε με το βασικό σχέδιο δημιουργώντας έτσι κάτι στο δικό σας ύφος, με ότι υλικά έχετε εσείς διαθέσιμα.

Πλέγμα μίας γραμμής... Σορρυ η φωτογραφία αφαιρέθηκε γιατί θα εκδοθεί σε ένα περιοδικό, θα την ξαναβάλω μετά τις 30 Αυγούστου!!!


Πλέγμα δύο γραμμών...

Πλέγμα τριών γραμμών...Πλέγμα τεσσάρων γραμμών...


Ανυπομονώ να δω την δική σας ερμηνεία του πλέγματος!! Μπορείτε να κάνετε όσες σελίδες θέλετε!!! Η καλύτερη σελίδα θα ανακοινωθεί στις 16 Αυγούστου, μαζί με την επόμενη πρόκληση.


Καλή επιτυχία

6 comments:

  1. Ελινάκι Τέλεια!!!
    ΠΩ ΠΩ μου αρέσει πάαααρα πολύ!!!!
    Μπορούμε να βάλουμε μία ή και περισσότερες εργασίες???

    ReplyDelete
  2. Τέλειααααααααααααααααα!!

    ReplyDelete
  3. Είναι πολύ καλό!!!! Δηλαδή αν φτιάξω ένα ολόκληρο άλμπουμ με αυτές τις παραλλαγές θα μπορώ να συμμετέχω με κάθεμια του σελίδα ξεχωριστά? Ετοιμάζομαι να φτιάξω κάτι για την αδερφή μου και η ιδέα σου ήταν πράγματι μια έμπνευση!!!

    ReplyDelete
  4. SUPER!!!!!

    και οι σελίδες άψογες!!
    μου αρέσει ιδιαίτερα η σελίδα ... με το tik-tak-toe (Poser crazy)!!!

    filakia
    Nektaria

    ReplyDelete
  5. Perfect!!! Can't wait for the weekend to get a chance to play!! :)

    ReplyDelete
  6. Love the layouts can't wait.....I will have my thinking cap on this weekend.....thank heavens we have plenty of time to make something thanks Elina!!

    ReplyDelete